Novi Sad dobio prolaz Milana Mladenovića

09:09:00 26.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Odbornici Skupštine grada dali su saglasnost da jedan prolaz u Zmaj Jovinoj dobije ime po čuvenom muzičaru Milanu Mladenoviću. Komisija za nazive delova naseljenih mesta donela je ovu odluku u julu, a odbornici gradskog parlamenta su je sada potvrdili.

Novi Sad dobio prolaz Milana Mladenovića

Iznoseći svoj predlog, predsednica Komisije Branka Bežanov je rekla da je sada pravo vreme za ovakvu odluku, jer je Novi Sad kandidat za evropsku prestonicu kulture, a Exit festival, kao jedan od urbanih simbola Srbije, je preuzeo tu kampanju. Dodala je i da je mladima sada potrebno da se usmeravaju ka kvalitetnoj muzici i umetnosti.

Milan Mladenović je jedan od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu. Bio je član više bendova, Limunovo drvo, Šarlo akrobata, Katarina II, a najpoznatiji je kao frontmen benda "Ekatarina velika". Više gradova bivše Jugoslavije već imaju ulice i trgove koji nose njegovo ime.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?