Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

20:06:00 11.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad će od 12. do 15 avgusta, prvi put biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, koje će biti održano na Petrovaradinskoj tvrđavi. Reč je o najvećem i najvažnijem biciklističkom takmičenju, koje je ikad održano u našoj zemlji, a na kojem se očekuje učešće izmeću 500 i 700 takmičara iz više od 40 zemalja starog kontinenta.

 Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu


Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održava se po prvi put u Novom Sadu, od 12. do 15. avgusta, a ulaz će biti slobodan.

Zahvaljujući evropskom prvenstvu u planinskom biciklizmu, tokom četiri dana takmičenja, Novi Sad će biti sportski centar Evrope.

Sve veću popularnost, ovog, olimpijskog sporta, prepoznali su i najveći svetski medijski giganti, pa će zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu na najprestižnijem sportskom kanalu u Evropi, slika iz Novog Sada obići ceo svet. Tim povodom, organizatori i producenti Evrovizije odredili su trasu staze, uz napomenu da do sada, nikada nisu realizovali prenos u tako zanimljivom ambijentu, kao što je Petrovaradinska tvrđava.

- Moj utisak o tvrđavi kao mestu gde će se Evropsko prvenstvo održati je jako pozitivan. Novi Sad je divan grad i ovde postoje svi uslovi za održavanje trke. Takođe, drugačije je nego na svim drugim mestima - rekao je prilikom posete direktor Eurosporta Olivier Moser.

Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada kaže da je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, najbolji način za prikazivanje Novog Sada u pravom svetlu, pred turističku sezonu.

- Trka se održava na jednoj od najbolje očuvanih tvrđava u Evropi, gde se nezvanično nalazi najveća kolonija umetnika i trudićemo se da sve turističke aspekte u toku trajanja trke prikažemo – kaže Putin.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub Novi Sad, a ulaz je besplatan.


Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?