Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021.

20:10:00 13.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad izabran je danas u Briselu za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i on je prvi grad van EU koji će poneti tu titulu.

Nakon finalne prezentacije projekta "Novi Sad 2021", koju je održala novosadska delegacija, odluku o pobedniku doneo je panel nezavisnih eksperata, a to znači da će kulturni i kreativni potencijal Novog Sada u narednih nekoliko godina biti razvijan tako da 2021. bude destinacija koju će želeti da posete brojni turisti.

Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da dobijanje titule Evropske prestonice kulture otvara nova velika vrata za dalji razvoj Novog Sada, ali i cele zemlje, i ne samo u oblasti kulture.

- Ova titula potvrđuje da je kultura istinski pokretač pozitivnih promena u društvu koje pored stvaranja nematerijalnih vrednosti imaju i reperkusije na ekonomiju. Čestitam velikom timu koji je vredno i predano radio na aplikaciji Novi Sad 2021, svim Novosađanima koji su posredno učestvovali u tom poslu, i od srca se zahvaljujem kulturnim veleposlenicima koji su nam pružili nesebičnu podršku. Ovo je nagrada za sinergiju, ujedinjenu i zajedničku akciju – istakao je Vučević.

Grad Novi Sad će kroz projekat Novi Sad 2021. razviti svoj lokalni koncept i strategiju održivog razvoja kulturnog sektora sa težištem na osnaživanju institucija kulture, obnovi kulturnog nasleđa, jačanju kulturne participacije, razvoju kulturnih i kreativnih industrija, decentralizaciji i međusektorskoj saradnji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?