Novi Sad i grad Toluka postali gradovi-pobratimi

14:08:00 22.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Meksički grad Toluka i Novi Sad postali su danas gradovi pobratimi. Sporazumom o uspostavljanju bratskih odnosa predviđeno je da će sarađivati u oblasti trgovine, investicija, obrazovanja, kulture, nauke i tehnologije, sporta, turizma, klimatskih promena, rodne ravnopravnosti i drugim oblastima o kojima se dogovore.

Sporazum su danas u Gradskoj kući potpisali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačenik Grada Toluke Braulio A. Alvarez Haso.

Novi Sad i grad Toluka postali gradovi-pobratimi

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, rekao je da je ponosan što je nakon 35 godina završen jedan proces, "koji je započet između dva geografski udaljena, ali istovremeno u mnogo čemu bliska i prijateljski nastrojena grada".

- Danas je sa na nama gospodin Jovan Dejanović, tadašnji gradonačelnik Novog Sada, koji je daleke 1981. godine dočekao prvu delegaciju iz Toluke i ovim pokazujemo da naš grad kontinualno čuva i neguje sve što je kvalitetno - rekao je Vučević.

Braulio Alvarez Haso, gradonačenik Toluke, rekao je da je Novi Sad 14. pobratim ovog grada.

- Kako već imamo stalnu i dobru komunikaciju sa svim tim gradovima, nastojaćemo da tako kvalitetne odnose negujemo i sa Novim Sadom. Biće osnovana Radna grupa koja će se baviti saradnjom na konkretnim projektima koje ćemo u narednom periodu realizovati na polju kulture, nauke, tehnologije, sporta i agrikulture - rekao je Alvarez Haso.

On je dodao da su primetili da na ulazu u Gradsku kuću stoji tabla sa imenima gradova-pobratima Novog Sada i da će isti model preuzeti i u svom gradu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?