Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope 2019.

09:11:00 17.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope 2019. godine.

Posle finalne prezentacije projekta "Novi Sad – Otvara vrata", koju je održala novosadska delegacija u Varni, 11 članova stručnog žirija donelo je odluku da upravo Novi Sad ponese titulu Omladinske prestonice Evrope.

Novi Sad je Omladinska prestonica Evrope 2019.

Koordinator Inicijative OPENS, Vukašin Grozdanović, tom prilikom rekao je da je većina ciljeva koji su postavljeni na početku procesa kandidature, tokom ovih nepunih godinu dana i ispunjena.

"Dobili smo vetar u leđa o potvrdu da su i ljudi van naše zemlje prepoznali da u Novom Sadu postoji potencijal, da postoji energija i da možemo da napravimo Novi Sad 2019 da bude prava Omladinska prestonica. Mnogo stvari smo pomerili u Novom Sadu. Pokazali smo da kada smo zajedno i kada radimo zajedno sa donosiocima odluka u gradu možemo da napravimo bolju atmosferu i veće mogućnosti za mlade u Novom Sadu", rekao je Grozdanović.

Omladinska prestonica Evrope je titula koja se dodeljuje Evropskom gradu na godinu dana. U toku tog perioda izabranom gradu se pruža prilika da kroz višenamenske programe prikaže svoj kulturni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj za mlade. Novi Sad je ovu titulu dobio iz drugog pokušaja, a prošle godine ušao je u finale izbora.

Podsetimo, Novi Sad je pre mesec dana u Briselu proglašen Evropskom prestonicom kulture 2021.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?