Novi Sad postaje Tango grad od 15. do 18. avgusta

14:08:00 06.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Šesti međunarodni Festival „Novi Sad – tango grad“ biće održan od 15. do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja „Todo Tango“. Ove godine, u četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće održano 13 različitih događaja.

Novi Sad postaje Tango grad od 15. do 18. avgusta


Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni isključivo „tangerosima“, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi događaji otvoreni za javnost su besplatni.

U četvrtak, 15. avgusta, u Galeriji matice Srpske biće održan ‘Sci Tango’, jedinstven događaj u kome se govori o spoju nauke i plesa. Ovoga puta, putem interneta direktno iz Atlante, predavanje na temu „Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji“ održaće prof. dr Medlin Hekni (Madeleine E. Hackney) sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta „Emory“ u Atlanti (SAD). Ovaj događaj počinje u 18 časova.

Kruna festivala je svakako koncert u Katoličkoj porti koji će biti održan u petak, 16. avgusta sa početkom u 19 časova. Na koncertu će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet“, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja. Njima će se na bini pridružiti argentinski tango mastrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis, čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa, preko Karnegi hola, holivudske scene do londonskog Kovent gardena i Moskve.

U nedelju, 18. avgusta od 21 sat, na terasi Petrovaradinske tvrđave (bašta restorana „Osam tamburaša“) biće održano plesno veče pod nazivom „Zagrli nebo“. Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival Novi Sad Tango grad će biti i zvanično zatvoren.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?