Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, kvadrat 1.000 evra

13:04:00 05.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Grad Novi Sad raspisao je konkurs za prodaju 25 solidarnih stanova u ulici Momčila Tapavice BB, u lameli 5. Kvadrat ovakvog stana je oko 1.000 evra, moguće ga je kupiti na rate i namenjeni su porodicama koje zadovoljavaju nekoliko kriterijuma.

Novi Sad prodaje 25 solidarnih stanova, kvadrat 1.000 evra


Novi Sad gradnju solidarnih stanova sprovodi kao vid podrške stanovništvu u rešavanju stambenog pitanja, a plan je da se u budućnosti zida još ovakvih zgrada.

Na konkursu je ponuđeno 25 od 27 stanova, a preostala dva stana biće prodata po komercijalnim uslovima.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je cena kvadrata 116.774,63 dinara. Stan je moguće kupiti na 240 rata, odnosno može se otplaćivati 20 godina. Najmanji stanovi, od 40 kvadrata, namenjeni su dvočlanim porodicama, a najveći su površine 60 kvadratnih metara i namenjeni su petočlanim porodicama.

Da biste mogli da kupite ovaj stan, potrebno je da ste državljani Srbije, da imate prebivalište u Novom Sadu, da ne posedujete stan ili kuću na području Srbije ili da nekretninu niste otuđili u prethodne tri godine. Takođe, jedan od uslova je da svojim sredstvima ne možete da rešite svoje stambeno pitanje po tržišnim uslovima.

Propisana je i maksimalna granica mesečnih prihoda koje kandidat za stan može da ima i ona zavisi od kategorije, a prosečna visina primanja ograničena je na 110.000 po osobi.

Rok za prijavu na konkurs je 30 dana, a prijave se podnose Stambenoj komisije putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.

Više informacija, kao i šta je potrebno od dokumentacije možete pogledati na sajtovima Grada i Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne odnose.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?