Novi Sad spreman za najavljene visoke temperature

19:07:00 11.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je spreman za najavljene visoke temperature. Kako kažu u kabinetu gradonačelnika, na dve lokacije postavljene su cisterne sa pijaćom vodom, javne česme na više lokacija u gradu su u ispravnom su stanju, a sve nadležne službe su u stanju pripravnosti.

Novi Sad spreman za najavljene visoke temperature

Cisterne sa pijaćom vodom postavljene su u centrugrada: na Trgu slobode i dve cisterne kod Futoške pijace, na uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice.

U slučaju potrebe, JKP „Vodovod i kanalizacija“ će postaviti još jednu cisternu na neku od najfrekventnijih gradskih lokacija.

Pored cisterni, Novosađani mogu da se osveže na javnim česmama, na više frekventnih lokacija širom Grada.

Postavljene su česme i na hidrantima u samom centru, u zoni šetališta. Pored šetališne zone, postoje i javne česme na sledećim lokacijama: Braće Mogin BB (ispred Pošte), Bulevar Jaše Tomića 1 (Ugao sa Bulevarom oslobođenja iza trafike), Partizanska 2 (Čenej), Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Narodnog fronta BB (Limanski park), Novosadskog sajma BB (kod prodavnice „Novkabel“), Šangaj (Ulica VI BB), SPENS, Sunčani kej (Dom vojske), Sunčani kej 4, Sunčani kej 27, Petrovaradinska tvrđava (ispred Akademije).

Grad Novi Sad je, kako se navodi u saopštenju, u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

Apeluje se na građane da se pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre, da bi sprečili pojavu požara na otvorenom i da poštuju savete stručnjaka kako bi lakše podneli toplotni talas.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature. Kako su najavili, tokom druge dekade jula u Srbiji se očekuje veoma toplo vreme.

Za sutra i prekosutra je najavljeno toplije, lokalno i do 40 stepeni iako se tokom dana očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu, za pet do osam stepeni.

Od subote ponovo toplije, pa se od nedelje,16. jula, očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 stepeni.

Drugi pik toplotnih talasa biće izuzetno jak i trajaće sve do sredine sledeće nedelje.

U gradovima se očekuju tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni.


Foto: Facebook JKP "Vodovod i kanalizacija"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
25°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1010.6 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?