Novi Sad spreman za sneg

18:01:00 03.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Mehanizacija i ljudstvo novosadskih zimskih službi su u pripravnosti i spremno su dočekali sneg koji je jutros počeo da pada. Član Gradskog veća za komunalne poslove grada Novog Sada Vladimir Stojković kaže da sneg, koji je tokom dana padao, nije uticao na nesmetano odvijanje saobraćaja, prenosi RTV.

Novi Sad spreman za sneg


Stojković je rekao da je najviše snega palo na sremskoj strani grada, gde se od jutros interveniše, a da u jednom delu grada uopšte nema padavina, ali i da su sve službe uključene u rad.

- Čiste se saobraćajnice prvog prioriteta kako bi omogućili nesmetano kretanje hitnih službi i odvijanje javnog gradskog saobraćaja - naveo je Stojković, dodajući da su od jutros od sedam angažovane 23 jedinice koje sole i čiste puteve, a da se uključuju po potrebi vozila koja imaju noževe.

Za sad, kaže, nema potrebe, jer nije količina snega tolika da bi se angažovao treći stepen pripravnosti ekipa.

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na snežne padavine na području Srbije i to sve do 6. januara. Sneg je tokom popodneva prestao da pada u Novom Sadu, a nove padavine očekuju se tokom noći subote na nedelju i u nedelju tokom dana. Sutra će biti ledeni dan. Minimalna temperatura biće -5, a maksimalna dnevna -2.


Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 3 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?