Novi Sad spreman za zimu i padavine

09:11:00 02.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Zimske službe novosadskih komunalnih i javno.komunalnih preduzeća su u pripravnosti za zimu i sneg čekaju spremni.

Novi Sad spreman za zimu i padavine

foto: Grad Novi Sad

- I u ovoj nadolazećoj zimskoj sezoni, sneg i led sa puteva čistiće komunalna preduzeća. Ulaganjem u novu moderniju mehanizaciju, zimske službe, sneg mogu dočekati, mirni i spremni - kazao je član Gradskog veća zadužen za puteve i saobraćaj Aleksandar Kravić. On je, u društvu člana Gradskog veća za komunalne poslove Vladimira Stojkovića prisustvovao smotri mehanizacije Zimske službe JKP „Put“, JKP „Gradsko zelenilo“, JKP „Parking servis“ i JKP „Čistoća“.

- Svake godine mehanizacija za čišćenje snega je obogaćena novim mašinama što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone. Tako da možemo da očekujemo zimu i velike snegove, izborićemo se sa njima kao što smo i prošle godine, a želimo da bude što manje snega, naravno, da bismo imali što manje problema - kazao je Aleksandar Kravić.

Šef Zimske službe JKP „Put“ Gojko Etinski je rekao da je juče počelo redovno dežurstvo zimske službe koje će trajati do 1. aprila 2020. godine.

- Trenutno je dežurstvo u nultom stepenu, samo noću, sa dva vozila, a od 1. decembra počinje dežurstvo u prvom stepenu i traje sve do prvih padavina kada se aktivaraju sva vozila sa pratećom opremom za čišćenje snega. Zimska služba raspolaže sa 40 vozila i građevinskih mašina koje će čistiti grad, od toga je 11 građevinskih mašina, a 29 su vozila sa posipačima i raonicima. U slučaju vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Od danas se primenjuje režim saobraćaja u zimskim uslovima, pa je u skladu sa tim postavljena adekvatna saobraćajna signalizacija na putevima. Apelujemo na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju u ranim jutarnjim satima, pogotovo na mostovima, koji će bez obzira na temperature biti posipani tečnim rastvorima na kritičnim deonicama - rekao je Gojko Etinski.

Obezbeđeno je oko 400 tona soli, kao i tečni rastvori za posipanje po mostovima i kritičnim deonicama. Za ovu sezonu zimska služba će imati na raspolaganju 40 mašina i do 60 radnika u pripravnosti. Od 4. novembra počeće isporuka soli ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima, u količinama predviđenim planom i programom Zimske službe.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?