Novi Sad svetska prestonica zimskog bicikliranja

19:02:00 10.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je prvi na svetu po broju biciklista koji do svog radnog mesta voze bicikl zimi! Naime, naš grad je pobedio u svetskom takmičenju Winter Bike To Work Day koje je trajalo do juče. Ovu nagradu omogućilo je 1.393 Novosađana, od kojih je 115 učenika koji su se registrovali na ovom sajtu, što je bilo najviše od svih gradova koji su učestvovali u takmičenju.

Novi Sad svetska prestonica zimskog bicikliranja


Novi Sad je iza sebe ostavio Denver u kojem 1.165 građana na posao ide na svom dvotočkašu, na trećem mestu je Boulder sa 817, a na četvrtom Zagreb iz kojeg se 621 biciklista putem sajta prijavio.

Takmičenje pod nazivom Winter Bike To Work Day traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta, svake godine postaje popularnije, a nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji – koji se prijave na istoimenom sajtu. Udruženje građana Novosadska biciklistička inicijativa potrudilo se da animira Novosađane da se prijave na takmičenje i na taj način popularizuje zimsku vožnju bicikla.

Novi Sad svetska prestonica zimskog bicikliranja

foto: NSBI

Proglašenje je bilo na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congress) u Moskvi, kada je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu, odnosno proglašena je za najbolju volontersku organizaciju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?