Novi Sad u promociji gradova sa tvrđavama na Dunavu

18:10:00 13.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad je sa Petrovaradinskom tvrđavom uz još šest gradova i opština jedan od potpisnika Protokola o saradnji lokalnih samouprava, koje na svojoj teritoriji imaju tvrđave na Dunavu.

Novi Sad u promociji gradova sa tvrđavama na Dunavu

Potpisivanje protokola je početak zajedničke promocije tvrđava u Beogradu, Novom Sadu, Baču, Smederevu, Velikom Gradištu, Golupcu i Kladovu.

Sve lokalne samouprave kao potpisnice sporazuma, polazeći od zajedničkih vrednosti i interesa, izrazile su spremnost da sarađuju na projektu "Tvrđave na Dunavu" i da međusobnom saradnjom doprinesu obogaćivanju kulturne ponude i promocije zemlje kao atraktivne i poželjne turističke destinacije.

Tvrđave na Dunavu predstavljaju bogato kulturno nasleđe Republike Srbije kao resursa održivog razvoja turizma i važan segment kulturnog potencijala jugoistočne Evrope.

Putovanje "Tvrđave na Dunavu" počinje u Baču, s jednim od najznačajnijih srednjovekovnih utvrđenja, a slede Petrovaradin i Beograd, gde se nalaze dve najatraktivnije tvrđave. Put se potom nastavlja pored Smedereva, Rama i Golupca. Deo Dunava na potezu od Beograda do Golupca postaje sve atraktivniji za turiste.

Potpisivanjem protokola, potpisnice su izrazile spremnost da u okviru svojih nadležnosti, preduzmu odgovarajuće korake i konkretne radnje, koji će omogućiti promociji "Tvrđava na Dunavu", upoznavanje posetilaca sa spomenicima kulture, njihovim značajem i potencijalima u cilju poboljšanja turističke ponude.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?