Novi Sad u trci za prestonicu zimskog bicikliranja

19:01:00 29.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je trenutno prvi na svetu po broju biciklista koji do svog radnog mesta voze bicikl zimi! Takmičenje Winter Bike To Work Day traje do 9. februara i rezultat je još uvek neizvestan, zbog toga je Novosadska biciklistička inicijativa pozvala građane da pomognu da tako i ostane do kraja.

Novi Sad u trci za prestonicu zimskog bicikliranja


Više godina unazad Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) i novosadski biciklisti preko sajta Winter bike to work day učestvuju u ovom svojevrsnom takmičenju, a ove godine je Novi Sad dostigao zavidan uspeh i trenutno je prvi. Za sada su ozbiljni konkurenti samo Denver, Stokholm, Boulder i Zagreb. Da bi naš grad ostao i dalje prvi, potrebno je da se svi ljudi koji voze bicikl do posla prijave do 9. februara na sajtu Winter bike to work day, na kraju se sabiraju glasovi i proglašava se pobednik. Prijava je besplatna i jednostavna (traje samo 1 minut!), a sve što treba da uradite jeste da napišete adresu gde vozite, navodi NSBI na svom portalu.

Poseban izazov (koji se takođe računa u takmičenju) postoji za učenike u školama i omogućava čitavim razredima u školi da na zabavan način učestvuju u ovom svetskom događaju. Potrebno je prijaviti školu i odgovoriti na anketu koja ima samo četiri pitanja! Za sada je iz Novog Sada prijavljena samo Srednja škola „Svetozar Miletić“, sa 59 učenika.

Kako bi afirmisala građane, Novosadska biciklistička inicijativa će u subotu, 3. februara od 9 sati, negde na ulicama Novog Sada, nagraditi Novosađane i Novosađanke koji voze bicikl i zimi, bici doručkom i malom popravkom bicikla.

U petak, 9. februara NSBI organizuje vožnju od 18 sati, a na dan proglašenja u subotu, 10. februara, od 11 sati najavljeno je druženje u Lemijevoj knjižari, gde će se piti čaj, pričati i uživati u knjigama. Tu će svi zainteresovani moći i da kupe Biciklograd karticu i knjige po nižim cenama! Učesnike takmičenja očekuju i simbolični pokloni Novosadske biciklističke inicijative.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1008.6 mb
Vetar: 2 m/s, N
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?