Novi Sad u zoni redovne odbrane, nema bojazni od poplava

17:09:00 17.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Iako su sva javna i javno-komunalna preduzeća u pripravnosti, prema trenutnim pokazateljima, nema bojazni od poplava u Novom Sadu i u Vojvodini.

Novi Sad u zoni redovne odbrane, nema bojazni od poplava

Gradonačelnik Milan Đurić napominje da se situacija kontinuirano prati i na nivou grada, te da se proveraju i štite kritične tačke, i da ne treba strahovati od apokaliptičnih scenarija koji su zadesili druge države.

Novi Sad u zoni redovne odbrane, nema bojazni od poplava

- Novi Sad je u domenu redovne odbrane od poplava, a ako bude potrebe koristiće se sva mobilna zaštitna oprema. Sva javna i javno-komunlana preduzeća su u pripravnosti. Čiste se šahtovi, održava se atmosferska kanalizacija, čiste se bujični potoci na sremskoj strani grada u Bukovcu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici. Ove godine za taj posao smo opredelili 215 miliona dinara, što je više nego prošle godine. Najvažnije je da su nadležni u stalnom dežurstvu i spremni da reaguju ako se ukaže potreba - istakao je gradonačelnik Milan Đurić koji je danas zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimirom Galićem i direktorom JVP „Vode Vojvodine“ Srđanom Kruževićem obišao Centralni magacin za odbranu od poplava JVP „Vode Vojvodine“.

Novi Sad u zoni redovne odbrane, nema bojazni od poplava


Situacija se prati na dnevnom nivou u koordinaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i ukrštaju se podaci sa onima iz zemalja severnog sliva Dunava, a prema rečima direktora JVP „Vode Vojvodine“ Srđana Kruževića ukoliko ekstremno visoke temperature ne doprinesu topljenju snega koji je pao u Austriji, nema opasnosti od velikih poplava.




Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?