Novi Sad uskoro dobija vozila za osobe sa invaliditetom?

10:06:00 21.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novim Sadom uskoro bi mogla da krstare posebna vozila za prevoz osoba sa invaliditetom. Ideju pod nazivom „Besplatan poseban javni prevoz za osobe sa invaliditetom u gradu Novom Sadu“, pokrenuo je Savez vozača Vojvodine uz podršku grada Novog Sada.

Novi Sad uskoro dobija vozila za osobe sa invaliditetom?

foto: RTV



Upravo tim povodom, juče su na gradskom trgu predstavljena dva kombija, posebno adaptirana za prevoz osoba sa invaliditetom. Njihova cena je oko pet miliona dinara.

Predsednik Saveza vozača Vojvodine Marko Topo izjavio je za RTV da je prvi zadatak Saveza vozača Vojvodine da spram kapaciteta, iskustva i uslova rada, obezbedi određena sredstva i aplicira kod gradskih i pokrajinskih vlasti. Kao problem se može pojaviri održivost ove ideje, ali se u Savezu vozača nadaju uspehu. U realizaciji bi mogao da učestvuje i Parking servis, koji ima svoj dispečerski centar i kapacitete da servisira vozila.

Još uvek se ne zna na kojoj teritoriji bi ova vozila saobraćala, kao ni za kakve i čije tačno potrebe bi bila namenjena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?