Novi Sad, Vrbas i Zrenjanin donirali 500 knjiga biblioteci u Pljevljima

19:12:00 25.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska biblioteka iz Novog Sada, Biblioteka Matice srpske, Izdavačko preduzeće "Prometej" iz Novog Sada, ali i Narodna biblioteka "Danilo Kiš" iz Vrbasa i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina donirali su 500 knjiga Narodnoj biblioteci "Stevan Samardžić" u Pljevljima.

Novi Sad, Vrbas i Zrenjanin donirali 500 knjiga biblioteci u Pljevljima

Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, rekao je da se kroz darivanje knjiga hrane duša i mozak. Među doniranim knjigama ima školske lektire, ali najviše beletristike. On je naglasio da je zbog opšte besparice, knjiga danas, na neki način u krizi.

- Na kulturu se, u najboljem slučaju, gleda kao na neki privezak društvenih odnosa, jer smo na začelju u Evropi po tome koliko se iz budžeta izdvaja za kulturu. Za dobrim knjigama nikad neće prestati potreba, jer je u njima koncentrisano sveukupno ljudsko znanje i iskustvo - rekao je Kojić.

Crveni krst Novog Sada bio je zadužen za prevoz knjiga, ali i za celokupnu logistiku i neophodnu dokumentaciju da bi knjige u skladu sa zakonom stigle u Pljevalja.

Ilustracija: Mandy Goldberg / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.6 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?