Novi Sad zavejan dočekao jutro, na sremskoj strani do 60 cm snega

12:01:19 26.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Sneg je posle 24 časa prestao da pada, a gradskim zimskim službama sada predstoji čišćenje svih puteva i bacanje soli.

Novi Sad zavejan dočekao jutro, na sremskoj strani do 60 cm snega

Novi Sad zavejan dočekao jutro, na sremskoj strani do 60 cm snega

foto: Fejsbuk, JKP "Čistoća"


- Efekat soli već može da se primeti na pojedinim saobraćajnicama. Dok je sneg padao nismo solili, jer ne bi bilo efekta, samo bismo čistili i sneg i so. Trenutno ekipe rade na proširivanju očišćenog kolovoza na svim bulevarima i bacaju so. Mehanizacija je prešla i na ulice II prioriteta u koje mašine mogu da uđu, a čiste se i sporedne ulice u pojedinim selima – kazao je Gojko Etinski, šef Zimske službe JKP „Put“ za 021.

Kako najavljuje, kasnije tokom dana preći će se i na čišćenje sporednih ulica (II i III prioriteta) i to će, najverovatnije, potrajati i tokom noći. Prema njegovim rečima, na bačkoj strani palo je u proseku 25 centimetara snega, a na sremskoj od 30 do 60 centimetara, koliko ima na Zmajevcu.

Novi Sad zavejan dočekao jutro, na sremskoj strani do 60 cm snega

Pešačke staze su trenutno gotovo neprohodne. Uglavnom je očišćeno ispred lokala i kuća, dok je najgora situacija ispred zgrada. Upravo zbog toga su iz JKP „Gradsko zelenilo“ podsetili upravnike zgrada, kao i vlasnike lokala i porodičnih kuća da su dužni da sami počiste sneg ispred svojih objekata, kako bi se pešacima obezbedilo nesmetano kretanje.

Novi Sad zavejan dočekao jutro, na sremskoj strani do 60 cm snega

Ekipe „Zelenila“ su tokom noći imali i tri slučaja uklanjanja stabala koja su se srušila pod težinom snega: u Ljermontovoj, Balzakovoj i Molijerovoj ulici.

Prema rečima nadležnih iz novosadskog štaba za vanredne situacije, dežurne službe su spremno dočekale nove padavine.

- Sve raspoložive ekipe zimskih službi su na terenu i Grad funkcioniše normalno. Gradski saobraćaj se odvija nesmetano i po redu vožnje. Nastavljamo da radimo bez odmora - izjavio je član Gradskog veća za komunalne delatnosti u Novom Sadu Vladimir Stojković.

Izvor: novisad.com, 021, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?