Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I

19:04:00 15.04.2019, Komentara: 2

Novi Sad - Pešački prelaz na Bulevaru kralja Petra Prvog, u zoni sa raskrsnicom ulice Paje Markovića Adamova, uskoro bi trebalo da dobije novi semafor. Na taj način bi ova saobraćajna tačka na kojoj su se često dešavale nezgode i sa smrtnim posledicama, postala manje kritična.

Novi semafor na Bulevaru kralja Petra I


U blizini ove raskrsnice su škola, stajalište GSP-a i brojni objekti, saobraćaj je u tom delu grada prilično gust, zbog čega često nije lako, a ni bezbedno preći na drugu stranu ulice. Upravo zbog je i bilo dosta žalbi građana ovog dela Novog Sada.

Budući pešački semafor radiće u režimu najave - što znači da će pešaci pritiskom na taster pozvati zeleno svetlo. Biće postavljeni i displeji koji će meriti trajanje zelenog i crvenog svetla.

Semafor će raditi u koordinaciji sa semaforom na raskrsnici sa Gagarinovom ulicom, što će omogućiti veću protočnost saobraćaja na Bulevaru kralja Petra I. Na pešačkom prelazu, biće izvršeni i građevinski radovi - gradiće se novo razdelno ostrvo u dužini od 170 m, kao i biciklistički prelaz, a predviđeno je i postavljanje ploča upozorenja i vodilja za slepa i slabovida lica.

Kako su saopštili iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, sproveden je postupak javne nabavke u kojem je doneta odluka o dodeli ugovora jedinom ponuđaču DOO "Invest inženjeringu" za iznos od 10,7 milona dinara i rokom za izvšenje posla od 120 dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Alex NS

, *.ptt.rs

Ulica Temerinska kod ugla sa ulicom Patrijarha Carnojevica na Podbari. Pesacki prelaz koji Je najopasniji u ovom delu grada, jako cesto Bude povredjenih pesaka I biciklista, jer vozaci uopste neve da ih propuste, iako je Pesacki prelaz obelezen. Puno dece tu prelazi kada ide u skolu I ljudi su primorani zbog svoje bezbednostu da idu okolo. Videli smo mnogo pita povredjene ljude, posto se automobili na Tom delu krecu vrlo brzo, neprilagodjenom brzinom I ne pada im na pamet da propuste bilo koga


Jecka

, *.dynamic.sbb.rs

Mogao bi jedan semafor i kod muzicke skole i vrtica,tu uglavno ima cesto udesa


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?