Novi semafor na Novom naselju od sutra u probnom radu

20:01:00 12.01.2022, Komentara: 1

Novi Sad - Novoizgrađeni semafor na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića, kod perionice na Novom naselju, sutra će biti pušten u probni rad, odnosno na žuti treptač.

Novi semafor na Novom naselju od sutra u probnom radu

Foto: Grad Novi Sad




Velika frekventnost pešačkih tokova, relativna blizina autobuskih stajališta, predškolske ustanove, dečijeg igrališta, verskog objekta i parkovske površine, uslovila je potrebu za bezbednijim regulisanjem saobraćaja u vidu semaforizacije pešačkog prelaza na toj raskrsnici.

- Ova investicija realizovana je, kako u cilju povećanja bezbednosti pešaka i biciklista prilikom prelaska preko saobraćajnice sa četiri trake, tako i radi uspostavljanja direktne saobraćajne veze između ulica Stojana Novakovića i Vladike Ćirića. Otvaranjem postojećeg razdelnog ostrva dobijena je mogućnost levih skretanja, odnosno uključivanja vozila iz sporednih pravaca (za smerove levo i pravo) na Ulicu Radomira Raše Radujkova – navode iz PR službe Grada Novog Sada.

Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Ulicom Radomira Raše Radujkova, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza na glavnom pravcu.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 16.891.798,80 dinara dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Apeluje se na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Putnik

, *.dynamic.kdsinter.net

Taj deo koji je razdeljen je neravan i bice veselo kad se vozilima bude prelazio preko sredine. Lose je uklonjeno ostrvo i nije, nikakvo, ravnanje izvrseno!!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 993.4 mb
Vetar: 3 m/s, WSW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?