Novi semafor u Veterniku od ponedeljka u probnom radu

16:10:00 30.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novoizgrađeni semafor na raskrsnici Novosadskog puta i ulice Nova 1, kod Škoda servisa, u Veterniku od ponedeljka će biti u probnom radu, na žutom treptaču.

Novi semafor u Veterniku od ponedeljka u probnom radu

Foto: Grad Novi Sad



Semaforizacijom ove raskrsnice omogućeno je efikasnije odvijanje saobraćaja, a naročito bezbedniji prelazak pešaka i biciklista preko Novosadskog puta, saobraćajnice sa izrazitim intenzitetom saobraćajnih tokova.

Raskrsnica je, sem svetlosnim signalima, opremljena i dodatnom opremom u vidu displeja za prikazivanje preostalog vremena do pojave zelenog svetla za pešake, tastera za pešake i detektora najave vozila iz sporednih pravaca.

Kako bi se obezbedilo nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, deci i starim osobama, u zoni raskrsnice formirani su novi pešački prelazi sa pločama vodiljama i taktilnim pločama, kao i nove biciklističke staze u nivou postojeće kolovozne konstrukcije.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je 12.507.120 dinara, a nakon probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije apeluju na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor, s obzirom na to da je predmetna raskrsnica do sada bila obeležena samo horizontalnom signalizacijom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?