Novi v. d. direktora VPŠ uspeo da preuzme dužnost

13:05:00 06.05.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Patrik Drid, novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, danas je oko 10 sati uspeo da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom.

Novi v. d. direktora VPŠ uspeo da preuzme dužnostfoto: RAS / Robert Getel

On je to prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka Dragica Tomić, a tokom tog pokušaja nastavnici škole napali su i novinare na zadatku.

Danas u školi novi vd direktor Drid nije zatekao ni smenjenu direktorku Tomić, niti nastavno osoblje, jer je u školi neradni dan, pa je to konstatovano u zapisniku.

Kako je prošlog puta Tomićeva odbila da preda dužnost, danas je novi vršilac dužnosti direktora morao u kancelariju da uđe tako što je uz pomoć stručnjaka obijena brava.

"Napokon smo uz asistenciju policije uspeli da uđemo u školu, a morali smo da promenimo i brave. Komisija će sva dešavanja konstatovati u zapisniku, a mi ćemo pokušati da normalizujemo rad škole u što kraćem roku", rekao je Drid.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila 2016. godine, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

U obrazloženju smene navedeno je da je Tomićeva učinila "dela koje je čine nedostojnom dužnosti", te da se ovom odlukom Pokrajinske vlade "stavlja do znanja da lični i porodični interesi ne mogu biti iznad javnih interesa".

Istog dana, 13. aprila, Nastavno veće i Savet škole su doneli odluku o reizboru Dragice Tomić na mesto direktora škole, a na osnovu raspisanog konkursa.

Dragica Tomić je negirala argumente koje je Pokrajinska vlada navela kao razloge za njenu smenu.

"Pokrajinska vlada nije nadležna da smenjuje rukovodioce visokoškolskih ustanova, te je odlukom da me razreši prekršila zakon", tvrdi Dragica Tomić.

Izvor: Beta


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

pstrik

Potpuno legalno ulaze kao Borivoje Surdilovic u stan za koji nema dovoljno bodova. Profesor pa vanredni i to falulteta za fiticku kulturu. Dobro,ne moraju Tomici da budu ali otkud ovaj pored toliko profesora ecc


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?