Novih 39 doktora nauka sa Univerziteta u Novom Sadu

19:09:00 30.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novih 39 doktora nauka sa Univerziteta u Novom Sadu danas je promovisano u Rektoratu. Doktori nauka potiču sa Filozofskog fakulteta, Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Medicinskog fakulteta i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Novih 39 doktora nauka sa Univerziteta u Novom Sadu

foto: Đorđe Madžarević

Njima su diplome o stečenom naučnom nazivu doktora nauka na Univerzitetu u Novom Sadu uručili rektor prof. dr Dejan Jakšić i prorektor za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.

Jakšić je rekao da danas na Univerzitetu studira oko 50.000 studenata, a da svega nekoliko stotina stigne do odbrane doktorske disertacije.

- Prevazilazeći izazove sa kojima ste se suočavali, vi ste se istovremeno izgrađivali i kao ličnosti. Nadam se da ćete svoja znanja i sposobnosti koristiti za dobrobit ovog društva, koje je puno uložilo u vas i ima velika očekivanja - rekao je rektor ovom prilikom, uz konstataciju da iza promocije stoji veliki rad kandidata, mentora i brojnog akademskog osoblja koje je učestvovalo u različitim fazama doktorskog obrazovanja i ocene kvaliteta doktorskog rada.

Od ukupnog broja novih doktora nauka, 23 potiče sa Medicinskog fakulteta, 15 sa Poljoprivrednog fakulteta, četvoro sa Fakulteta tehničkih nauka i po jedan kandidat sa Filozofskog fakulteta i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?