Novinarka dala otkaz na RTV-u zbog cenzure

17:08:00 02.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novinarka Radio-televizije Vojvodine i jedna od liderki pokreta Podrži RTV, Sanja Kljajić, dala je otkaz u toj medijskoj ustanovi zbog cenzure koja se sprovodi poslednja tri meseca.

Novinarka dala otkaz na RTV-u zbog cenzureSanja Kljajić, novinarka, foto: mcvojvodine.org

Sanja kaže da je kap koja je prelila čašu cenzurisanje priloga o radničkim pravima.

"Prvo su mi tražili da uradim prilog o tome kako posla u Srbiji ima, ali ljudi neće rade. Rekla sam da ne mogu da uradim takav prilog i predložila sam da umesto toga uradim zbirnu temu o kršenju radničkih i ljudskih prava u fabrikama koje su otvorili strani investitori uz izdašnu pomoć države. Urednica se složila s tim, ali prilog nije emitovan”, kazala je ona novinarima.

Iako je snimljen i izmontiran taj televizijski prilog nikada nije pušten u program, a uklonjeni su i tekst i potpis za njegovo emitovanje. Urednišvto Sanji Kljajić nije objasnilo ko je to i zašto uradio.

"Tada mi je postalo definitivno jasno da na RTV-u zaista više ne može da se govori o bilo čemu što bi iole moglo da naruši sliku o blagostanju koju vladajuća elita servira. Ne pristajem da učestvujem u takvom programu i zato odlazim iz RTV-a”, kazala je Sanja Kljajić.

Novinarka dala otkaz na RTV-u zbog cenzure

Paradoksalno je što je vest o Sanjinom napuštanju Radio-televizije Vojvodine zbog cenzure objavio i sam RTV na svom sajtu, a onda vrlo brzo uklonio.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?