Novinarki Sanji Kljajić nagrada za etiku i hrabrost

21:10:00 19.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska novinarka Sanja Kljajić, jedna od aktivistkinja pokreta Podrži RTV, ovogodišnja je dobitnica nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac".

Članovi žirija bili su Danica Vučenić, Branka Bogavac, Dušan Petričić, Vukašin Obradović i Filip Mladenović, i tu odluku donelu su jednoglasno.

Novinarki Sanji Kljajić nagrada za etiku i hrabrostSanja Kljajić

U obrazloženju nagrade piše da je Sanja "svojim novinarskim angažmanom na Radio televiziji Vojvodina (RTV) i datim otkazom zbog cenzure u tom medijskom javnom servisu poslala snažnu poruku svim kolegama, kao i vlastodršcima, koji ne biraju sredstva kako bi ugušili ili potisnuli profesionalno i slobodno novinarstvo u Srbiji".

Kako je objašnjeno, u svom otkazu ona je navela da raskid radnog odnosa traži "zbog cenzure koja se sprovodi u Informativnoj redakciji RTV-a", a da je “kap koja je prelila čašu” cenzurisanje tv priloga o radničkim pravima u Srbiji.

NUNS je saopštio i da su ove godine u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili novinarski tim “Insajdera”, redakcija “Njuzneta” i Centar za istraživačko novinarstvo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?