Novinaru Miodragu Sovilju nagrada Vojvođanske zelene inicijative

09:12:00 29.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski novinar Miodrag Sovilj, koji je zaposlen na Televiziji N1, dobitnik je Priznanja za novinarsku hrabrost i doslednost u oblasti zaštite životne sredine, koje po deseti put dodeljuju Vojvođanska zelena inicijativa i Zelena patrola.

Novinaru Miodragu Sovilju nagrada Vojvođanske zelene inicijative

U njihovom obrazloženju se navodi da je Miodrag Sovilj uvek na pravom mestu u pravo vreme i da on nije novinar koji veštački pravi ravnotežu u izveštavanju pomoću izbora sagovornika i činjenica.

"Miodrag, izveštavajući o ovim temama, izlazi iz zone komfora i rizikuje svoju bezbednost, jer su s druge strane korupcija i interesi političkih i privrednih moćnika. Značaj njegovog novinarskog pristupa je u doslednosti kojom prati teme. On istrajava u traženju odgovora i istine”, navodi se.

Primer efikasnog izveštavanja Miodraga Sovilja je izveštavanje o opasnom otpadu, koji je na nezakonit način skladišten u Beloj Crkvi.

Posle njegovog izveštaja firmi EKO – 21 D.O.O., oduzeta je dozvola za sakupljanje i transport opasnog otpada. Ovo je primer kako novinarstvo može da doprinese rešavanju ekoloških problema, zaključili su iz Vojvođanske zelene inicijative i Zelene patrole.

Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?