Novo radno vreme Zavoda za transfuziju krvi

20:09:00 27.09.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Dobrovoljni davaoci krvi, ubuduće mogu davati krv svakog radnog dana od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Hajduk Veljkovoj 9a.

Novo radno vreme Zavoda za transfuziju krvi


- Rezerve krvi svih krvnih grupa su dosta niske pa se nadamo da će novo radno vreme Zavoda za transfuziju, našim davaocima, a i onima koji će to postati u budućnosti, omogućiti lakšu organizaciju, a time i povećati broj prikupljenih jedinica krvi – navode u Zavodu i podsećaju da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije.

- Upravo zato, pozivamo sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje organizujemo u saradnji sa Crvenim krstom – kažu u Zavodu.

Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda koji se obavlja u sklopu davanja krvi.

Iz Zavoda za transfuziju krvi podsećaju da davanje krvi na organizam deluje stimulativno jer utiče na obnavljanje krvnih elemenata, crvenih (eritrociti) i belih (leukociti) krvnih zrnaca i krvnih pločica (trombociti). Dobrovoljno davanje krvi čini da se osoba koja je dala krv oseća poletnom, svežom, i nadasve korisnom zbog učinjenog dela.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?