Novo ruho Vidovdanskog naselja, asfalt čekali 40 godina

13:08:00 03.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Vidovdansko naselje gde JKP „Put“ izvodi radove na asfaltiranju ulica. Nakon razgovora sa građanima, Vučević je rekao da su neki od njih više od 40 godina čekali da dobiju asfalt koji je sada postavljen u osam ulica. Stanovnici Vidovdanskog naselja su tražili asfalt za još šest ulica, kako bi ono kompletno bili infrastrukturno sređeno.

Novo ruho Vidovdanskog naselja, asfalt čekali 40 godina

foto: Grad Novi Sad

- Mi smo na teritoriji ove Mesne zajednice u prethodnim godinama uradili 11 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 145 miliona dinara, dok radovi na asfaltiranju ulica iznose oko 12 miliona dinara. Na zahtev građana, nastavljamo sa asfaltiranjem preostalih lokacija i rešavamo problem sa lošim pritiskom u vodovodnim cevima koji se pojavljuje u domaćinstvima. Dakle, sledeći zadatak nam je da izvršimo pripremu projektne dokumentacije za povećanje kapaciteta vodovoda u ovom delu grada. Takođe, ono što je značajno za stanovnike Klise i Vidovdanskog naselja, počinje izgradnja novog kulturnog centra na prostoru nekadašnje Mesne zajednice „Slana bara“, zatim, a kreće i izvođenje radova na kanalizacionom slivu na potezu Ulice Baje Pivljanina koji samo u prvoj fazi iznose preko 100 miliona dinara - rekao je gradonačelnik.

Do sada je završena priprema i asfaltiranje u više ulica na Vidovdanskom naselju, a to su Gazimestanska ulica od Ulice Živojina Ćuluma br. 46, Ulica Milenka Stojkovića do Gazimestanske, Ulica Milenka Stojkovića do Ulice Nikanora Grujića, Ulica Koče Vasiljevića, Svetislava I Petrovića, Zidarska ulica i Koče Vasiljevića. U toku je asfaltiranje dela Gazimestanske ulice i Ulice Boška Novakovića, a do početka školske godine urediće se saobraćajne površine u Javorovoj ulici, kod škole.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?