Novogodišnja trpeza bila je bogata, a mi neumereni?

17:01:00 03.01.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Sudeći po izveštaju dežurnih lekara u Domu zdravlja „Novi Sad“, u novogodišnjoj noći i prvom danu 2020. godine preterivali smo u konzumaciji hrane i pića. Najmlađi Novosađani lekaru su se javljali zbog bolesti disajnih puteva.

Novogodišnja trpeza bila je bogata, a mi neumereni?


Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, dežurstvo njihovih službi tokom novogodišnjih praznika proteklo je bez poteškoća u radu. Lekari su prvog dana pregledali 162 Novosađana, a dan kasnije duplo više. Tokom praznika pedijatri su primili 326 dece, koji su se javljali najviše zbog virusne infekcije, otitisa, nasofaringitisa, tonzilitisa i bronhitisa.

- Za vreme praznika bio je povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama izazvanim prekomernim unosom hrane i pića, mnogi od njih su podrazumevali i uvođenje infuzije, veliki broj sugrađana žalio se na bolove u predelu žuči i lumbalnom delu kičme. Upozoravamo građane da i za vreme praznika vode računa o svom zdravlju i umereno konzumiraju hranu i piće – navode u Domu zdravlja „Novi Sad“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?