Novogodišnje jelke sa busenom mogu rasti po Novom Sadu ili na planini Cer

13:01:00 13.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Nakon večerašnjeg dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru, većina građana će početi sklanja novogodišnje ukrase i jelke. Savet stručnjaka je da sve jelke sa busenom budu vraćene u prirodu.

Novogodišnje jelke sa busenom mogu rasti po Novom Sadu ili na planini Cer


Ako nemate ideju ili način da zasadite jelku, to za vas može učiniti Novosađanin Dejan Jovičić. Pre tri godine on je putem društvenih mreža pokrenuo akciju preuzimanja jelki sa busenom nakon praznika. Nakon što ih preuzme, sadi ih na planini Cer.

Prve godine, zasadio je dve jelke na brdu nedaleko od njegove kuće na Ceru, dok je druge godine šest jelki pronašlo svoje stanište tamo. Ove godine mu se još uvek niko nije javio, ali kaže da ni nakon srpske Nove godine nije kasno spasiti život drvetu.

Osim njega, i JKP „Gradsko zelenilo“ godinama preuzima naše novogodišnje jelke, oporavi ih u svom rasadniku i zasadi negde u gradu. Kako kažu, veliki broj građana koristi ovu mogućnost.

Izvor: novisad.com, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?