Novosađani će osetiti vožnju na prvom biciklu - velosipedu

13:08:00 01.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Na više mesta u gradu biće izgrađeni postamenti bicikla - velosipeda, po uzoru na prvi bicikl provozan novosadskim ulicama, saopšteno je danas iz Kulturnog centra Novog Sada (KCNS).

Posetioci će moći da se popnu i fotografišu na ovim postamentima velosipeda, tačnije, da dobiju osećaj kako je nekada izgledala vožnja biciklom.

Novosađani će osetiti vožnju na prvom biciklu - velosipedu

Velosiped će najpre biti postavljen na Štrandu, i to od 5. do 25. avgusta, a odmah nakon toga i kod "Brod Teatra", novog programskog prostora SKC-a.

Tokom septembra i oktobra meseca ovaj bicikl moći će da "provozaju" i stanovnici Novog naselja, Detelinare i drugih delova grada.

Postamenti bicikla biće postavljeni u cilju promocije Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. U KCNS kažu da je ideja da se u projekat kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture uključi i tradicija negovanja kulture biciklizma po kojoj je Novi Sad, kao ravničarski grad, prepoznatljiv.

Inače, još davne 1894. godine u Novom Sadu otvorena je prva prodavnica bicikala, a 1900. održane su prve trke.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?