Novosađani će ponovo piti "svetu" vodu iz česme

12:01:00 19.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Voda koju piju Novosađani i ove godine će postati "sveta", jer će je povodom slave Bogojavljanje, koju slavi JKP "Vodovod i kanalizacija", osveštati sveštenik.

Novosađani će ponovo piti "svetu" vodu iz česmeSa prošlogodišnjeg osvećivanja novosadske vode, foto: Vodovod Novi Sad / Promo

Tomislav Bokan, savetnik direktora u "Vodovodu" i predsednik pokreta "Dinara-Drina-Dunav", rekao je za "Blic" da je Bogojavljanje srpski praznik, te da zbog toga vodicu sveti pravoslavni sveštenik.

- Mi radimo u interesu svih, nije važno koje su veroispovesti ti ljudi. Niko ne može da se žali na to što pije zdravu vodu - kaže Bokan. On dodaje da se treba držati tradicije i da se zbog toga vodica sveti, ali da treba i štedeti, te će zbog toga ovogodišnje svećenje gradske vode biti nešto skromnije.

Nakon prošlogodišnjeg osveštavanja vode u buradima, ispred kabineta direktora preduzeća Miloša Stanisavljevića, u besedi je istaknuto da je na taj način, simbolično, blagoslov prenesen i na vodu koja se distribuira Novosađanima preko sistema vodosnabdevanja.

Ove godine sveštenik će da osvešta novosadski sistem vodosnabdevanja, pa će Novosađani tako ponovo biti u prilici da piju svetu vodicu direktno iz svojih česmi. Na pitanje da li će ovim svetim činom i voda iz česme sada biti kvalitetnija, Bokan je odgovario da će to ipak da zavisi od izvorišta i nove fabrike vode koju treba da grade.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 5 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?