Novosađani čistili Kej

19:07:00 21.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Udruženje „Bute Dobri“, inspirisano sličnim akcijama, ali sve češćim ružnim slikama grada, organizovalo je akciju čišćenja šetališta novosadskog Kej od smeća koje ostane, nakon što se tu, uglavnom vikendom, okuplja veliki broj mladih ljudi.

Novosađani čistili Kej

foto: Bute Dobri

Organizator akcije Dane Basta navodi da je u pet ujutru na Keju bilo njih sedmoro, a ubrzo su se akciji priključila još trojica momaka. Među njima je i jedan konobar, koji je posle noćne smene došao na Kej i pomagao u njegovom čišćenju.

Novosađani čistili Kej


foto: Bute Dobri - pre čišćenja


Novosađani čistili Kej

foto: Bute Dobri - posle čišćenja

Ovom akcijom Udruženje želi da skrene pažnju mladima da je neophodno imati svest, ne samo o zaštiti životne sredine, već i o ljubavi prema svom gradu. Kako kažu, uvereni su da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti.Udruženje za mlade „Bute Dobri“ zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina.

Novosađani čistili Kej

foto: Bute Dobri

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?