Novosađani dizajnirali bicikl za transport napuštenih životinja

13:12:00 31.12.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Mladi Novosađani i Novosađanke dizajnirali su poseban teretni bicikl za transport napuštenih životinja, saopštila je Novosadska biciklistička inicijativa. Ovaj bicikl je namenjen Udruženju za zaštitu životinja SPANS.

Novosađani dizajnirali bicikl za transport napuštenih životinja

foto: NSBI

Bicikl je izrađen kao završni deo projekta „Pogon 19“ kroz koji su mladi imali priliku da se upoznaju sa biciklističkom kulturom, aktivnostima, da nauče da popravljaju bicikl i da ga koriste za gotovo sve.

Novosađani dizajnirali bicikl za transport napuštenih životinja

foto: NSBI

- Izradi bicikla prethodila je diskusija u toku koje je razmatrano kakav bicikl treba da bude, kakve mogućnosti postoje i šta su mane i prednosti različitih rešenja. Zaključak je bio da je holandski model dugačkog teretnog bicikla (poznatiji kao Long John) odličan za novosadske biciklističke staze i da u isto vreme može da preveze džakove sa hranom, promotivni pult ili po potrebi životinju. Prednost ovog bicikla je što je sličan klasičnom biciklu i što je za „učenje“ vožnje ovog bicikla prosečnom biciklisti potrebno svega 5 minuta. Kreacija koja bi trebalo praktičnom primenom da reši problem transporta lokalnom udruženju za zaštitu životinja SPANS ofarbana je u narandžasto, jer osim što je u pitanju boja biciklističke države Holandije, ova boja je ujedno i boja udruženja za zaštitu životinja – navedeno je na sajtu NSBI.

Više o ovome možete pročitati OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?