Novosađani izabrali koje im je najbolje taksi udruženje

10:05:00 23.05.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Crveni i SOS taksi najbolji su u Novom Sadu prema oceni Novosađana, na osnovu istraživanja koje je objavila agencija Ninamedia.

Novosađani izabrali koje im je najbolje taksi udruženje

Na uzorku od 1.209 ispitanika, 16,6 odsto Novosađana kao najbolje taksi udruženje navodi Crveni taxi, 16 odsto njih kaže da je to SOS taxi, 11,9 odsto građana smatra da je to Pan taxi, osam odsto njih Red taxi, 6,6 odsto građana je za Vojvođani taxi, a 5,2 odsto najboljim ocenjuje Delta taxi. Ostali odgovori javljaju se u procentu manjem od pet odsto, dok odgovor na ovo pitanje nije imalo 9,6 odsto građana.

Neprijatno iskustvo tokom vožnje doživelo je 7 odsto ispitanika, od čega su najveći broj žene i osobe starije od 45 godina. Nagativno iskustvo odnosilo se na naplaćivanje vožnje više nego što bi trebalo, na probleme sa dispečerom, neljubazne vozače kao i odbijanje vožnje u pravcu u kom stranka to traži.

Od ukupnog broja ispitanika, 45 odsto ne zna da proceni koja su to najproblematičnija udruženja, a 30 odsto njih smatra da su sva taksi udruženja u redu.

Ninamedia je istraživanje sprovela od 12. do 19. aprila ove godine i zaključila da je u poslednjih šest meseci usluge novosadskih taxi udruženja koristilo nešto manje od polovine Novosađana, odnosno njih 47,6 odsto.

Taksijem su se više vozili stanovnici gradskih naselja, građani sa završenom srednjom i višom školom, učenici i student. Sa porastom godina starosti opada i broj ispitanika koji su se vozili taxijem u poslednjih šest meseci.

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

petar

, *.dynamic.kdsinter.net

crveni taxi je isto što I red taxi


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?