Novosađani kašljali i kijali dok je Ciklonizacija prskala komarce na sremskoj strani grada

09:07:00 02.07.2020, Komentara: 3

Novi Sad – „Ciklonizacija“ je u toku jučerašnjeg popodneva i večeri zaprašivala komarce sa sremske strane - od Sremske Kamenice do Petrovaradina, a pojedini građani žalili su se na učestalije kijanje i kašljanje u istom periodu. Inače, u pitanju su najavljeni tretmani protiv rečnih komaraca rađeni sa sremske strane

Novosađani kašljali i kijali dok je Ciklonizacija prskala komarce na sremskoj strani grada


Menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ Dario Aćimović kaže da su prskanje izvodili preparatima koji se godinama koriste i koji su odobreni od Svetske zdravstvene organizacije.

- Ne postoji drugi način da se rešimo komaraca. Ti preparati nisu štetni za ljude, iz vazduha je rađeno samo u priobalju, dok u urbanim sredinama ne radimo takve tretmane - navodi Aćimović u izjavi za 021.rs.

Prema njegovim rečima, količine preparata koje se koriste su veoma male i ne mogu da ubiju ni muve. Dodaje i da se ne koristi čista supstanca, već mešavina preparata i vode. Aćimović kaže i da postoji mogućnost alergijske reakcije na sastav preparata.

Građani Podbare i Petrovaradina, kao i oni koji su se zatekli u centru, požalili su nam se da su neprekidno kijali i kašljali, te da nisu mogli da dišu od neprijatnog mirisa. Miris se osetio i u delu Novog naselja i Detelinare.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Mirjana

, *.dynamic.sbb.rs

Novo Naselje i Detelinaru je preletao helikopter i prskao pet , šest puta a za to vreme su zaprašivali i sa zemlje ( pored mene su prošli ). Nije slučajnost da se “ miris osetio” u tim delovima grada


Rale

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Konacno da se neko usudio da progovori o tome a to nama svima smeta.Ja sam mislio da je u pitanju alergija na polen , medjutim kad god oni prskaju to je zlo u ocima i nosu.


Jole

, *.dynamic.sbb.rs

A zašto baš u periodu kad je bilo mnogo naroda na ulicama, keju.. Jedva sam živ došao do kuće sa Keja na Grbavicu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?