Novosađani od danas mogu da apliciraju za subvenciju za ugradnju solarnih panela

12:05:00 24.05.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani koji žele da ugrade solarne panele od danas, 24. maja mogu da se odazovu na javni poziv Gradske uprave za zaštitu životne sredine za subvenciju ove vrste energetske efikasnosti.

Novosađani od danas mogu da apliciraju za subvenciju za ugradnju solarnih panela


U pitanju je ugradnja solarnih panela na porodičnim kućama, snage koja nije veća od šest kW, te nabavci invertera, pratećih nosača panela i ostalih neophodnih elemenata za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Pravo da se jave na javni poziv za bespovratna sredstava mogu da se jave sva domaćinstva, osim onih koja su u prethodnom periodu već koristila sredstva grada za slične aktivnosti, te oni koji su u poslednje dve godine dobili novac za slične aktivnosti, ali su bili odustali od investicije.

Maksimalan iznos koji se dodeljuje domaćinstvima je 420.000 dinara sa PDV-om, odnosno do 50 odsto vrednosti ukupne investicije ugradnje solarnih panela. Dakle, građani sami finansiraju polovinu investicije.

Maksimalni iznos ide i do iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa iznosom od 70.000 dinara sa PDV-om.

Sve dodatne informacije o uslovima i neophodnoj dokumentaciji pogledajte OVDE.

Solarne panele će ugrađivati firme koje su ovaj posao dobile na konkursu.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od danas, 24. maja, odnosno do i zaključno sa 23. junom. Sve dodatne informacije moguće je dobiti u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine na broj telefona 021/421-109 ili putem mejla zivotnasredina@uprava.novisad.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
27°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 1009.5 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?