Novosađani odali počast brutalno ubijenom uličnom sviraču

08:02:00 11.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Više desetina Novosađana okupilo se sinoć na Trgu slobode, kako bi odali počast uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju, kojeg je brutalno, na smrt, pretukao dvadesetjednogodišnji mladić.

Novosađani odali počast brutalno ubijenom uličnom sviraču


Brojni građani su ostavljali cveće i palili sveće na Trgu slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću. U znak sećanja na tragično nastradalog Blekija, njegove kolege muzičari, zajedno sa sugrađanima, odsvirali su nekoliko pesama u njegovu čast. Novosađani su, osim na Trgu slobode, palili sveće i ostavljali cveće i u pothodniku, gde je Bleki najčešće svirao.

Skup je organizovan na inicijativu članica Protestnog hora, a okupljeni građani su predložili da se potpiše peticija kako bi bila napravljena spomen klupa u čast najpoznatijeg novosadskog uličnog svirača.

Novosađani odali počast brutalno ubijenom uličnom sviraču

Foto; Printscreen Youtube


Podestimo, Kristijan Kostić Bleki brutalno je pretučen na smrt u Kosovskoj ulici u centru grada, u sredu rano ujutru. Kostić je, prema nezvaničnim informacijama, šetao ulicom, kada je na njega iznenada nasrnuo Ž. R. iz Žablja, i bez ikakvog razloga krenuo da ga udara. Nesrećni čovek je pao na trotoar, a od udaraca rukama i nogama, polomljena su mu rebra i lobanja. Ležao je bez svesti na ulici dok slučajni prolaznici nisu obavestili Hitnu pomoć, koja je oko pet časova izašla na lice mesta i prevezla ga u Urgentni centar, gde je, ubrzo po prijemu, preminuo.

Za njegovu smrt osumnjičen je Ž. R. (21), koji je nakon hapšenja rekao policiji, kako prenose Novosti, da je sreo Blekija i od njega tražio pare i da je stradali čovek imao da mu da samo 390 dinara, pa ga je "pukao bes i počeo je da ga udara". Osumnjičeni će danas biti doveen u Više javno tužilaštvo na saslušanje.



Izvor: novisad.com, Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?