Novosađani ostaju bez još jednog parka

16:06:00 24.06.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Nakon što je u planu ograđivanje dve trećine Železničkog parka za izgradnju Dino parka, Novosađani će izgleda ostati bez još jedne zelene površine u gradu. U parku iza Muzeja Vojvodine, koji uglavnom služi za istrčavanje pasa, gradi se javna garaža.

Inicijativa da se ovaj park iskoristi za javnu garažu potekla je od Uprave za saobraćaj, uz pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Oni su objasnili da je garaža na ovoj lokaciji potrebna zbog nedostatka parkinga u centru grada.

Novosađani ostaju bez još jednog parkaFoto: B. Janjušević

Juče su se tamo mogle videti građevinske mašine, a građani su već uveliko počeli burno da reaguju. Oni, za sada samo na društvenim mrežama najavljuju peticije, koje planiraju da predaju Mesnoj zajednici Dunav.

Inače, i ranije je ova lokacija razmatrana kao jedna od najpogodnijih za postavljanje montažne garaže. Još pre 11 godina, kada je Grad kupio dve montažne garaže, od kojih je jedna odmah postavljena iza SNP-a, za drugu je pominjan ovaj park. Međutim, to do sada nije urađeno.

U međuvremenu, "Gradsko zelenilo" je najavljivalo ograđivanje parkova za istrčavanje pasa, ali i to je za sada ostalo samo na nivou ideje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

novanovosadjanka

, *.dynamic.sbb.rs

Nismo se kao gradjani previse bunli sto je srusena poznata NOVOSADSKA PECURKA u ulici M.Gorkog na cijem mestu je niklo RUGLO od pumpe Gazprom ( braca Rusi znaju sta je lepo ) ZASTO BI SE BUNILI ZATO STO CE centar grada biti obogacen izduvnim gasovima - KOME JE JOS POTREBAN KISEONIK ! Novosadjani vreme je za ORGANIZOVANU POBUNU protiv BAHATOSTI


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?