Novosađani osvojili Challenger turnir

16:05:00 26.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Ekipa kluba „Novi Sad“ osvojila je turnir Novi Sad Ultra Challenger pobedivši njujorški „Harlem“ u finalu.

Novosađani osvojili Challenger turnir


Novosađani, koji su i najbolja ekipa na svetu u basketu 3x3, nadjačali su Amerikance rezultatom 21:17 i tako postali prvi pobednici prvog domaćeg turnira. Ovom pobedom stekli su pravo učešća na prestižnom Masters turniru, koji će biti održan u Meksiko Sitiju u julu ove godine.

Treće mesto osvojila je ekipa „Liman“, a četvrto „Zemun“. Za MVP-a turnira izabran je Dejan Majstorović iz ekipe „Novi Sad“.

Novosađani osvojili Challenger turnir


Basket 3x3 je novi olimpijski sport koji će prvi put biti predstavljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Olimpijski komitet Srbije kategorisao je basket 3x3 u prvu kategoriju sporta za mogućnost donošenja zlatnog odličja sa Olimpijskih igara 2020 Srbiji. Srbija trenutno ima šest ekipa koje se zvanično takmiče na FIBA 3x3 World Tour-u, a dve najbolje ekipe na svetu dolaze upravo iz Novog Sada – „Liman 3x3“ i „Novi Sad 3x3“ stoga je Novi Sad već godinama prestonica basketa. Najbolji igrači sveta, Dušan Domović Bulut i Stefan Stojačić, upisali su Novi Sad na svetsku mapu ovog sporta, dok je reprezentacija Srbije, sačinjena takođe od Novosađana, četvorostruki šampion svetskog prvenstva u basketu 3x3.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?