Novosađani pokrenuli peticiju „Za Telepski park - poslednji spas“

17:02:00 09.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani su pokrenuli peticiju kojom traže da zelena površina na Telepu postane gradski park. Kako je navedeno u peticiji, ovo je jedina preostala zelena površina na Telepu.

Novosađani pokrenuli peticiju „Za Telepski park - poslednji spas“


- Park bi služio u svrhu filtera u području grada gde je izuzetna zagađenost vazduha koja naročito loše utiče na zdravlje dece i starijih osoba. Kao stecište, utočište tokom vrelih letnjih dana, kao oaza za slobodnu dečiju igru, odrastanje, razonodu i okupljanje svih generacija – piše u opisu peticije.

Peticiju je do sada potpisalo skoro hiljadu građana, a to možete učiniti i vi OVDE.

Podsetimo, ovaj plac na Telepu je krajem januara kupio „Karin invest“, za nešto više od 961 milion dinara. Plan kompanije je da na lokaciji izgrade stambeno-poslovni objekat koji je predviđen urbanističkim planovima. Ovaj prostor na Telepu je deo veće površine od tri hektara za koju građani traže da bude park. Međutim, urbanisti su odlučili da ograđeno zelenilo bude na površini od 1,2 hektara, dok je veći deo prostora namenjen stambeno-poslovnom kompleksu.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?