Novosađani preterivali u jelu i piću pa zvali Hitnu pomoć 670 puta

10:01:00 05.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Drugog dana 2017. godine telefoni Hitne pomoći u Novom Sadu su se usijali od poziva građana. Novosađani su Hitnu pomoć zvali rekordan broj puta, tačnije 670, i to najčešće jer su preterali u jelu i piću.

Novosađani preterivali u jelu i piću pa zvali Hitnu pomoć 670 putafoto: hitnapomocns.org.rs

Doktorka Mirjana Bursać, portparolka Hitne pomoću, kaže da sugrađani treba da imaju na umu da je glavni smisao Hitne službe da reaguje pre svega na javnim mestima. Savetuje da se tokom praznika ne gubi svest o tome kojim tegobama se bave lekarske ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kao i da se ne preteruje u hrani i piću.

- Pošto se za božićne praznike očekuju najavljene veoma niske temperature i ledeni dani, savetuju se vozači da poštuju saobraćajne propise i da prilagode brzinu uslovima na putu. Pešacima se preporučuje dodatni oprez, a u slučaju virusnih oboljenja koja su eskalirala poslednjih nekoliko nedelja, savetuje se da se što pre obrate svom ordinirajućem lekaru - rekla je dr Bursać.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?