Novosađani se opraštaju od nastradalih đaka

10:05:00 04.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani paljenjem sveća i polaganjem cveća na Trgu slobode odaju pomen đacima i radniku obezbeđenja koji su poginuli u jučerašnjoj pucnjavi koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Novosađani se opraštaju od nastradalih đaka

I danas se mogu videti brojni građani koji sa suzama u očima pale sveće i ostavljaju cveće.

Skup je počeo juče u 18 časova, a okupljeni su, vidno potrešeni, ostavljali poruke upućene žrtvama i njihovim porodicama, kao i onima koji su preživeli ovu nezapamćenu tragediju.

Novosađani su kod spomenika Svetozaru Miletiću ostavljali i plišane igračke kao simbol prerano prekinute mladosti.

Novosađani se opraštaju od nastradalih đaka


Među više stotina građana bilo je mnogo vršnjaka preminule dece, ali i đaci gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Svetozar Marković“, kao i Srednje medicinske škole „7. april“. Oni su nakon završene nastave organizovano došli na trg kako bi odali počast tragično preminulim osnovcima na koje je juče ujutru pucao njihov školski drug, učenik sedmog razreda, ali i pružili podršku povređenim đacima i njihovoj nastavnici koji su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

Vršilac dužnosti direktora dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je jedna devojčica u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica dečaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno lečenje.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice smeštenih u Urgentni centar mnogo bolje, da su oni stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim. On je istakao da je najteže stanje četvrtog pacijenta.

Napadač K. K. po zakonu ne može krivičnopravno da odgovara za zločin jer nema navršenih 14 godina, a njegovom ocu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti biće prividen dežurnom tužiocu VJT.

Zbog ovog zločina proglašena je trodnevna žalost u celoj Srbiji.



Foto: Nenad Mihajlović


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?