Novosađani sinoć ispred Spensa odali počast Đorđu Balaševiću

12:01:00 20.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - U znak sećanja na tradicionalne koncerte, koje je Đorđe Balašević na Bogojavljensku noć, održavao na Spensu, sinoć su se na platou isperd SPC „Vojvodina“, u čast velikog kantautora, okupili poštovaoci njegovog lika i dela.

Novosađani sinoć ispred Spensa odali počast Đorđu Balaševiću


Ovoga puta, okupljeni građani su, u želji da naprave koncert za Panonskog mornara, puštali muziku sa razglasa, pevali i palili sveće. Na taj način oni su evocirali uspomene na omiljenog kantautora koji je umro 19. februara prošle godine, od posledica infekcije virusom korona.

Novosađani su se prošle godine oprostili od Đorđa Balaševića dirljivim programom kraj Dunava, na Keju žrtava racije, a kako je izgledala ta „Noć kad je Đole preplivao Dunav“ možete pogledati OVDE

Inače, Đorđe Balašević je sahranjen je na Gradskom groblju u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio brojne pesme na radost publike koja ga je volela u svim zemljama bivše Jugoslavije.




Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?