Novosađani sopstvenim automobilima otišli na protest „Svi kao 1 - 1 od 5 miliona“

15:04:00 13.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Grupa Novosađana odazvala se pozivu Inicijative „1 od 5 miliona“ i nešto pre podneva krenuli su ka Beogradu. Nekoliko desetina automobila i jedan autobus otišlo je organizovano sa Bulevara Evrope na građanski protest „Svi kao jedan – jedan od pet miliona“, koji se održava u glavnom gradu Srbije.

Novosađani sopstvenim automobilima otišli na protest „Svi kao 1 - 1 od 5 miliona“


Predstavnici inicijative „1 od 5 miliona“ rekli su za 021.rs da je ovaj prevoz bio namenjen onima koji nisu imali kako da odu do Beograda i oni su bili pozvani da se prijave, a da je, prema njihovim saznanjima, još ljudi krenulo iz Novog Sada na miting sopstvenim prevozom.

Prema njihovim rečima, uspeli su da iznajme jedan autobus, dok su im drugi prevoznici rekli da u subotu nemaju slobodna vozila.

Inicijativa je ranije saopštila da im je u više preduzeća otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima, zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su im u nekoliko firmi rekli da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni.

- Novosađani su, kao i uvek, među vrednijima i među onima koji znaju šta znači borba protiv diktature. Danas je bilo lepo oko 11 sati na Bulevaru Evrope gledati sve te ljude koji kreću za Beograd. Bilo je na stotine vozila, a uspeli smo iščupati i jedan autobus - rekao je agenciji Beta jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović.

Video kolone automobila koja je krenula iz Novog Sada možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici Inicijative "1 od5 miliona Novi Sad".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?