Novosađani spremni za Badnje veče, na Klisi velika lomača

16:01:00 06.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Nacionalni park Fruška gora podelio je jutros više od 20.000 besplatnih badnjaka građanima u nekoliko opština koje gravitiraju ka ovom zaštičenom prirodnom dobru. Paljenje badnjaka biće na više lokacija u gradu, a tradicionalno će najveća vatra biti na Klisi.

Novosađani spremni za Badnje veče, na Klisi velika lomača


Lomača u kojoj nalazi nekoliko kubika drva, ali i veliki broj automobilskih guma, postavljena je na Klisi. Gume nisu vidljive, ali su Eko straža i Ekološki front podelili fotografije nastale u utorak, kada je sve slagano, i navode da je u lomaču ugrađeno 50 guma.

Ekolozi su naveli i da su još dan ranije sve prijavili inspekciji, ali da je izostala reakcija.

Novosađani spremni za Badnje veče, na Klisi velika lomača

foto: Eko straža / Fejsbuk


- Apelujemo na sve građane da ukoliko u svom okruženju naiđu na iste ili slične pojave, fotografišu i pošalju predstavku mejlom na dispecer@inspekcija.novisad.rs (u cc staviti nacelnik@inspekcija.novisad.rs). Postoji mogućnost anonimne prijave telefonom 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404. Pre godinu dana (ili dve) imali smo istu situaciju na Limanu III, po prijavi više građana, inspekcija je odreagovala i gume su uklonjene. Ukoliko vam i jedno i drugo predstavlja problem, pošaljite nam informaciju u inbox - naveo je Ekološki front Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?