Novosađani u subotu u još jednoj masovnoj uličnoj vožnji bicikala

19:04:00 17.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska biciklistička inicijativa poziva na još jednu Kritičnu masu kako bi obeležili Dan planete Zemlje, a ujedno i skrenuli pažnju na potrebu nastavka rekonstrukcije biciklističkih staza u Futoškoj ulici.

Novosađani u subotu u još jednoj masovnoj uličnoj vožnji bicikala

Foto: nsbi.org.rs



Vožnja je zakazana za subotu, 22. april, u 17 časova iz Limanskog parka.

Polazak je sa platoa Mitra Subotića Sube i ide se Narodnim frontom, Balzakovom, Bulevarom cara Lazara, zatim Bulevarom Evrope, pa Radomira Raše Radujkova, Bulevarom Jovana Dučića, Bate Brkića, potom na Futoški put, Futoškom i Jevrejskom do Pozorišnog trga.

Novosadska biciklistička inicijativa podseća da je prošle godine završena rekonstrukcija dela biciklističke staze duž Futoške ulice i Futoškog puta i da, iako je bilo reči da će se sredstva za nastavak rekonstrukcije naći u budžetu ove godine i radovi biti nastavljeni, to se na žalost nije desilo.

- Ovom vožnjom želimo da skrenemo pažnju na potrebu za nastavkom rekonstrukcije i podstaknemo nadležne gradske institucije da opredele sredstva za ovu namenu rebalansom budžeta u 2023. godini i da krajem godine započnu radovi na rekonstrukciji – navode u NSBI i ističu da su Novom Sadu, kao gradu koji pretenduje da postane biciklistički grad, potrebna veća ulaganja u razvoj biciklističke infrastrukture.

- Neki projekti su većeg prioriteta od drugih, međutim Futoška se pored Mosta slobode smatra izuzetno važnim projektom. Razloga za ovo je mnogo, ona predstavlja jedan od najvećih biciklističkih koridora u Novom Sadu koji spaja zapad i istok grada, povezuje centar grada sa Novim naseljem, Sajmištem, Grbavicom i Telepom, pa dalje sa Veternikom i Futogom. Dnevno ovom trasom prođe na hiljade biciklista - podseća NSBI.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?