Novosađani ubuduće bez "svete vode" iz svojih slavina

17:07:00 29.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani više neće piti osveštanu vodu iz gradskog vodovoda, izjavio je Gvozden Perković, novoizabrani direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

Novosađani ubuduće bez "svete vode" iz svojih slavina

Time će biti prekinuta praksa osveštavanja gradske vode, koju je uvelo rukovodstvo preduzeća u vreme dok je njime upravljao Pokret Dinara-Drina-Dunav, a koju je inicirao tadašnji savetnik direktora "Vodovoda i kanalizacije" Tomislav Bokan.

"U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i nećemo je nastavljati", rekao je Perković, koga je na mesto direktora kandidovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Prema njegovim najavama, ubuduće će samo skromno obeležavati dan firme, a novac namenjena toj proslavi biće uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Vest da je sveštenik Srpske pravoslavne crkve osveštao vodu iz gradskog vodovoda preneli su i veliki svetski mediji 2015. godine, a voda je osveštana i ove godine u januaru, na verski praznik Bogojavljenje, koji je proglašen krsnom slavom firme.

Praksu javnih i komunalnih preduzeća da obeležavaju krsnu slavu ranije je kritikovala i pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, koja je kazala da se na taj način krši načelo sekularnosti države i jer je krsna slava porodični običaj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 3 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?