Novosađani vozili bicikl od Pariza do Novog Sada da prikupe novac za lečenje prevremeno rođene dece

12:10:00 18.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani Bojan i Zoran Kačavenda stigli su juče u Novi Sad nakon što su više od mesec dana vozili bicikl na ruti dugoj oko 2.800 kilometara. Cilj njihove vožnje je da podignu svest o značaju terapije za prevremeno rođenu decu i prikupe novac za kupovinu visokotehnološke sprave, robotizovane mašine Lokomat Pro.

Novosađani vozili bicikl od Pariza do Novog Sada da prikupe novac za lečenje prevremeno rođene dece


Ova kompjuterizovana sprava služi deci za terapije i nema je u Srbiji, a braća Kačavenda su odlučila da pokušaju da je nabave i doniraju novosadskoj Dečijoj bolnici, kako bi je besplatno koristila sva deca kojima je to potrebno.

Bojan je osnovao i humanitarnu fondaciju „Prvi korak“ kako bi uspeo da ostvari svoju veliku želju za sina Mihajla, ali i za svu ostalu prevremeno rođenu decu kojoj su potrebna velika sredstva da bi imali pristup potrebnim terapijama. U inostranstvu vežbanje na Lokomatu u trajanju od 10 nedelja košta 30.000 evra. Za sada su prikupili više od 40.000 evra, a potrebno im je još oko 280.000 evra. Nadaju se da će se u kupovinu mašine uključiti i država, da bi bio rešen problem koji tišti na hiljade dece.

Novosađani vozili bicikl od Pariza do Novog Sada da prikupe novac za lečenje prevremeno rođene dece

Putovanje Bojana i Zorana počelo je iz Pariza 11. septembra. Oni su u Novi Sad stigli juče, u pratnji društva koje je s njima odvozalo poslednju deonicu. U Sirigu im se pridružio i ambasador Slovenije Damjan Bergant, ali i osnivač novosadske organizacije „Čepom do osmeha“ Boriša Petković i članovi Invicta bike shop-a.

Više o njihovom putovanju možete pogledati na njihovoj Fejsbuk stranici, a o tome kako možete da pomognete fondaciji „Prvi korak“ saznajte OVDE.

foto: Fejsbuk Prvi korak


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?