Novosađani za dva dana sakupili preko 300 hiljada dinara za malog Lava

12:09:00 25.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – U dvema humanitarnim manifestacijama, koje je organizovalo Udruženje građana „Novi Sad“ (UGNS), prikupljeno je više od 300.000 dinara, odnosno nešto više od 2.500 evra za pomoć u lečenju Lava Teodorovića. U ponedeljak je održan „Bioskop na otvorenom za Liman“, a u utorak muzička manifestacija „Srcem i muzikom za Detelinaru“.

Novosađani za dva dana sakupili preko 300 hiljada dinara za malog Lava


Predsednik UGNS Goran Bajšanski rekao je da su Limanci na igralištu u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje prikupili 105 hiljada, a Detelinarci na prostoru ispred stare robne kuće 205 hiljada dinara.

– Prvi put smo organizovali neku manifestaciju na Limanu i veoma smo zadovoljni što su građani ovog dela grada došli da nas podrže. Bilo je preko dvesta mališana koji su pod vedrim nebom gledali dugometražni crtani film „Kondorito – avantura u svemiru“. Svi smo zajedno pomogli našem drugaru Lavu Teodoroviću sakupivši novac kroz karte i humanitarni bazar – izjavio je Bajšanski.

Novosađani za dva dana sakupili preko 300 hiljada dinara za malog Lava


Tradicionalna muzičko-humanitarna manifestacija „Srcem i muzikom za Detelinaru“ održana je devetu godinu za redom. Mali Detelinarci prikazali su svoje pevačke i igračke posobnosti, a organizovan je i humanitarni bazar.

Lavu je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza Spinalne mišične atrofije SMA II (G12.- Atrophia musculorum spinalis et syndromata affinia) kojoj je prethodila dijgnoza G82.3 Tetraplegia flaccida - mlitava paraliza svih udova. Rođen je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a prvi problemi primećeni su na prvom neonataloškom pregledu u 2. mesecu života u vidu mlitavosti deteta.

Uz pomoć humanih ljudi i podrške RFZO Lav je gensku terapiju Zolgensma primio 23.8.2023 godine. S obzirom na prirodu bolesti, Lavu je neophodna kontinuirana podrška koja iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurs. Sredstva su potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, radnu i okupacionu terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, putne troškove i troškove smeštaja.

foto: Udruženje građana "Novi Sad"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1019.5 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?