Novosađanima najviše smeta buka iz komšiluka, lavež pasa i dečija graja ispred zgrade

19:09:00 23.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Komunalnoj policiji u Novom Sadu od početka godine stiglo je više od 8.800 prijava. Kako pišu Večernje novosti, dnevno stigne između 30 i 40 pritužbi građana, a u dane vikenda i do 60. Pritužbe građana stižu jer im smeta buka koja dopire iz komšijskog stana, zato što se čuje lavež pasa, a ima i onih koji imaju primedbe na dečju graju ispred zgrade. Najviše pritužbi stigle u noćnim satima, od 23 do tri sata posle ponoći.

Novosađanima najviše smeta buka iz komšiluka, lavež pasa i dečija graja ispred zgrade


- Od početka godine do sada, izdali smo ukupno 1.167 prekršajnih naloga. Ove naloge smo izdavali najčešće zbog prekoračenja radnog vremena lokala, zatim ostavljanja vozila na javnoj površini, korišćenju javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju, kao i zbog buke u zgradi, odnosno narušavanja kućnog reda - navode u Komunalnoj policiji.

Kada su nečim nezadovoljni, i zbog onoga što im smeta, Novosađani se komunalnoj policiji obraćaju putem telefona i kako navode u ovoj službi, ubedljivo najveći broj prijava se podnese na taj način.

- Imamo jednu telefonsku liniju, a broj je 021/4872-544, i on je u noćnim satima, posebno vikendom preopterećen, te često dolazi do zauzeća linije. Obraćaju nam se i putem elektronske pošte, ali i dopisima preko Otvorene kancelarije gradonačelnika - kažu u Komunalnoj policiji.

Novčane kazne u fiksnom iznosu su: 150.000 dinara za privredno društvo ili drugo pravno lice, 75.000 dinara za preduzetnike, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 8.000, 10.000 i 25.000 dinara za građane.


Izvor: Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.5 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?